Održan 17. Skup turizmologa i turističkih radnika Srbije


U sklopu obeleževanja manifestacije ''Dani piva'' u Zrenjaninu, i ove godine, 17. put po redu, Udruženje turizmologa Zrenjanina i Udruženje turizmologa Srbije organizovali su tradicionalni Skup turizmologa i turističkih radnika Srbije.
Skup je održan u subotu, 27. avgusta 2016. godine u Gradskoj kući Zrenjanina / Trg Slobode 10 / - sala 101 sa početkom u 17h na temu:

"ZAŠTIĆENA PRIRODNA DOBRA U BANATU I NJIHOV ZNAČAJ ZA TURIZAM"

Zrenjanin je sa svojom okolinom regija koja u sebi sadrži potencijale za razvoj raznovrsnih vidova turizma kao što su: manifestacioni, kulturni, ruralni, banjski, vinski, lovni, nautički, etno, eko, avanturistički itd. Zaštićna prirodna dobra su značajan turistički motiv, a u gradu postoji i J.P. "Rezervati prirode Zrenjanina", osnovano 2013. godine, koje je predstavilo svoj rad i planove, sa osvrtom na mogućnosti razvoja turizma.

Program Skupa:
16.30-17.00h Županiski park / Gradska kuća / - doček učesnika;
17.00-18.30h Pozdravna reč – Gordana Beženar-Vasiljević, član Upravnog odbora Udruženja turizmologa Zrenjanina;

1. dr Jovana Brankov - Geografski institut "Jovan Cvijić" - SANU Beograd "Zaštićena prirodna dobra u Banatu i njihov značaj za turizam"

2 . Mira Dronjak - J.P. "Rezervati prirode Zrenjanina"

Od 18,30 Zrenjanin - obilazak budućeg Muzeja piva, vožnja turističkim brodom po Begeju, šetnja centrom grada, poseta štandova na Žitnom trgu, slobodno vreme.

Skup turizmologa i turističkih radnika Srbije okuplja zaposlene i stručnjake iz turističkih agencija, državne uprave, obrazovnih institucija i organizacija koje se bave turizmom u smislu organizacije, pružanja usluga, obrazovanja, zakonskih propisa i prezentacije raznih vidova turizma.

Slika1
Slika2
Slika3
Slika4
Slika5